Miksi olen ehdolla?

Maailma ei ole valmis. Suomalainen yhteiskunta voi olla maailman paras, mutta hyvinvointivaltiolla on varjonsa. On paljon turhaa byrokratiaa ja ihmisten hyppyyttämistä luukulta toiselle. Tämä pätee niin sosiaaliturvaan kuin verotukseenkin. On epäoikeudenmukaisuutta: toinen saa kaiken helpolla, toinen ei kovasti yrittämälläkään meinaa tulla toimeen.

Maailmaa ei voi pelastaa. Sitä voi kuitenkin koittaa hieman parantaa. Osan yhteiskunnan valuvioista ovat tehneet demarit. Ne pitää korjata. Yksinyrittäjien ja muutaman työntekijän työllistävien yritysten byrokratia ja verotus on korjattava. Työttömien kyykyttämisen ja tempputyöllistämisen sijaan on järjestettävä oikeaa koulutusta ja töitä.

Vastuu alkaa kotiovelta. Olin joskus itsekin ongelmalapsi ja vanhemmilla oli tiukkaa. Hyvän varhaiskasvatuksen ja muun tuen ansiosta minusta kuitenkin kasvoi ihan kohtuullisen tasapainoinen ja vastuullinen yhteiskunnan jäsen.

Haluan pitää kiinni siitä, että jatkossakin tarvitsevia autetaan ja kaikki pidetään mukana. Se vaatii hyviä päiväkoteja ja kouluja, mutta myös aktiivista työtä harrastusseurojen ja kansalaisjärjestöjen toiminnan eteen. Ihmisten omatoimista tekemistä ja sosiaalisia turvaverkkoja voidaan vahvistaa. Jokaisella lapsella tulisi olla mahdollisuus ainakin yhteen harrastukseen.

Minua ajaa poliittiseen vaikuttamiseen tavallinen kaupunkilaisjärki. Hyvä yhteiskunta auttaa jäseniään menestymään ja keskittyy olennaiseen. Yhteisistä rahoista ja yhteisestä omaisuudesta huolehditaan vastuullisesti.

Työhistoria ja koulutus

Kirjoitin ylioppilaaksi 2008 Etu-Töölön lukiosta Helsingistä. Olen vuodesta 2008 alkaen tehnyt vaihtelevasti apumiehen töitä rakennustyömailla, pääasiallisesti kesäisin. Työt vaihtelivat purku- ja maanrakennustöistä keittiökalusteiden asennuksiin ja muurauksiin.

Aloitin valtio-opin opinnot Jyväskylän yliopistossa syksyllä 2009. Tein kandidaatin tutkielmani syksyllä 2011 Perussuomalaisten demokratianäkemyksistä. Viimeistelen graduani Sosialidemokraattien työ- ja elinkeinopoliittisista visioista Suomessa.

Liityin sosialidemokraatteihin syksyllä 2011. Toimin Jyväskylän SDP:n palkattuna vaalityöntekijänä vuoden 2012 kuntavaaleissa.

2013-2014 toimin Kalevi Sorsa -säätiössä viestintäassistentin tehtävissä.

Maaliskuusta 2016 lähtien olen toiminut Jyväskylän Työväenyhdistyksen järjestösihteerinä vastuualueinani viestintä ja poliittinen valmistelutyö.

Luottamustoimia

Jyväskylän kaupunkirakennelautakunta

Varajäsen 2015-2017

Länsi-Suomen Demarinuoret

Varapuheenjohtaja 2014

Puheenjohtaja 2015

 

Keski-Suomen SDP

Piirihallituksen jäsen 2015-2016

Jyväskylän Sosialidemokraatit

Kunnallistoimikunnan jäsen 2014-

Jyväskylän Työväenyhdistys

Johtokunnan jäsen 2013-2016