Maksuton ehkäisy nuorille

Jyväskylässä on aika tehdä vastuullinen ratkaisu. Kaikille alle 25-vuotiaille jyväskyläläisille on tarjottava mahdollisuus maksuttomaan ehkäisyyn. Asian puolesta on käynnistetty valtakunnallinen kampanja. Maksuttoman ehkäisyn on todettu lisäävän ehkäisyn käyttöä ja vähentävän sukupuolitautien leviämistä sekä ei-toivottuja raskauksia. 20–24 vuotiaiden ikäryhmässä tehdään eniten abortteja. Niiden määrä on saatava laskuun.

Hormonaalisen ehkäisyn lisäksi on tarjottava myös kondomeita, koska ne ehkäisevät sukupuolitautien leviämistä. Ehkäisyn rinnalla nuorille on tarjottava myös laadukasta neuvontaa ja tietoa seksuaaliterveydestä.

Raumalla maksuttoman ehkäisyn tarjoaminen alle 20-vuotiaille johti raskaudenkeskeytysten ja seksitautitartuntojen vähenemiseen sekä kustannussäästöihin.

Peitto heiluu joka tapauksessa – tehdään vastuullinen teko ja tarjotaan jyväskyläläisille turvallinen nuoruus!