Miksi olen ehdolla?

Maailma ei ole valmis. Suomalainen yhteiskunta voi olla maailman paras, mutta hyvinvointivaltiolla on varjonsa. On paljon turhaa byrokratiaa ja ihmisten hyppyyttämistä luukulta toiselle. Tämä pätee niin sosiaaliturvaan kuin verotukseenkin. On epäoikeudenmukaisuutta: toinen saa kaiken helpolla, toinen ei kovasti yrittämälläkään meinaa tulla toimeen.

Maailmaa ei voi pelastaa. Sitä voi kuitenkin koittaa hieman parantaa. Osan yhteiskunnan valuvioista ovat tehneet demarit. Ne pitää korjata. Yksinyrittäjien ja muutaman työntekijän työllistävien yritysten byrokratia ja verotus on korjattava. Työttömien kyykyttämisen ja tempputyöllistämisen sijaan on järjestettävä oikeaa koulutusta ja töitä.

Vastuu alkaa kotiovelta. Olin joskus itsekin ongelmalapsi ja vanhemmilla oli tiukkaa. Hyvän varhaiskasvatuksen ja muun tuen ansiosta minusta kuitenkin kasvoi ihan kohtuullisen tasapainoinen ja vastuullinen yhteiskunnan jäsen.

Haluan pitää kiinni siitä, että jatkossakin tarvitsevia autetaan ja kaikki pidetään mukana. Se vaatii hyviä päiväkoteja ja kouluja, mutta myös aktiivista työtä harrastusseurojen ja kansalaisjärjestöjen toiminnan eteen. Ihmisten omatoimista tekemistä ja sosiaalisia turvaverkkoja voidaan vahvistaa. Jokaisella lapsella tulisi olla mahdollisuus ainakin yhteen harrastukseen.

Minua ajaa poliittiseen vaikuttamiseen tavallinen kaupunkilaisjärki. Hyvä yhteiskunta auttaa jäseniään menestymään ja keskittyy olennaiseen. Yhteisistä rahoista ja yhteisestä omaisuudesta huolehditaan vastuullisesti.