Olen 2009 jyväskyläläistynyt helsinkiläinen, alun perin kotoisin Lahdesta. Muutin Jyväskylään, kuten moni muukin, opintojen perässä. Opiskelin Jyväskylän yliopistossa politiikan tutkimusta, eli valtio-oppia ja tein graduni suomalaisen työ- ja elinkeinopolitiikan tulevaisuusnäkymistä.

Asuin opiskeluvuodet Kortepohjassa, ensin legendaarisessa DDR:ssä eli MNOP-talossa ja myöhemmin A-talossa. Opiskelujen jälkeen kotiuduin alakaupungille Puistolaan, Harjun tornin kupeeseen. Harjusta torneineen ja koko Jyväskylän kantakaupungin alueesta on tullut minulle kymmenen vuoden aikana rakas kotimaisema, jonka puolesta haluan antaa kaikkeni.

Keväästä 2016 olen työskennellyt Jyväskylän Työväenyhdistys ry:n palveluksessa tehtävänäni poliittinen valmistelu ja viestintä. Olen päässyt aitiopaikalta seuraamaan Jyväskylän paikallista päätöksentekoa ja prosesseja. Samalla olen säilyttänyt tietyn etäisyyden ja kriittisyyden myös oman puolueeni SDP:n politiikan tekemisen tapaa kohtaan. Nyt on aika luopua taustavaikuttajan ja tarkkailijan roolista ja laittaa kädet saveen!

Minulle tärkeitä arvoja ovat puolueemme tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja demokratian lisäksi erityisesti se, että vaikeistakin asioista puhutaan rehellisesti ja suoraan, sekä se, että asiakysymyksistä pystytään rakentaviin kompromisseihin. Arvokysymyksissä en kuitenkaan horju enkä jousta: ihmisarvo kuuluu kaikille ja kaikilla on oikeus elää omana itsenään taustastaan, vakaumuksestaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan riippumatta.

Perustietoja:

Kuka?

Eetu Johannes Kinnunen, s. 13.7.1989 Lahdessa

Koulutus:

Ylioppilas, 2008, Etu-Töölön lukio

YTM, 2020, Jyväskylän yliopisto

Työkokemus:

2008-2014, vaihtelevia rakennusalan työtehtäviä

2012, vaalityöntekijä, Jyväskylän Sosialidemokraatit

2016-, järjestösihteeri, Jyväskylän Työväenyhdistys ry

Harrastukset:

Kestävyysjuoksu, lukeminen (historia, dekkarit), ruoanlaitto, strategiapelit